Návod jak se zbavit tíživých, vtíravých a obtěžujících myšlenek

11.07.2014 07:01

Honí se vám v hlavě nepříjemné, temné myšlenky až příliš často? Obtěžují vás a děsí? Pak doporučuji provést cvičení níže, které vás tohoto problému zbaví. Většinou stačí vizualizaci provést jen jednou a problém je vyřešen. Pokud se ale temné představy vracejí, či se rodí nové, nebojte se tuto praktiku použít kdykoliv a kdekoliv.

 

Lehněte si, nebo sedněte tak, abyste byli uvolněni a v klidu. Otevřete svoji mysl a představivost a nechte v ní proudit všechny nepříjemné vize. Otevřete jim vrátka a pouze je sledujte. Nic víc. Buďte pouhým pozorovatelem zrodu všeho, co vás děsí. Pozorujte jednu temnou myšlenku za druhou, nebraňte se jim.

Až budou ve vaší mysli tyto vize silné a zřetelné, představte si, že berete do ruky štětec s černou barvou a jednu představu za druhou začněte pečlivě přetírat. Jako byste natírali zeď.


U vizualizace vydržte tak dlouho, dokud všechny nežádoucí představy nejsou potřené černou, neproniknutelnou barvou. Poté se dívejte, sledujte, jak těžknou, propadají se hluboko do temnoty a rozpouští se... Hezky jedna po druhé.


Místo nich ve vaší mysli zůstává jen krásné, zářivé světlo.
Pro lepší efekt můžete každému děsu přiradit určitou podobu. Tvář, místo, budovu, věc... Je však důležité, aby podoba přesně vystihovala kořen vašeho strachu.

 

https://www.svatyne.com/

—————

Zpět