Vzestup vědomí – Zuzana Soukupová

21.12.2016 10:02

Ve směsi víry, přesvědčení, příběhů a legend, které po staletí popisují charakteristické rysy  hrdiny, se často objevuje bytost představující sílu tzv. dobra a stojící proti silám tzv. zla. Tato bytost, často mnohem silnější, co se její moudrosti, síly a čistoty srdce týká, je schopna žít a jednat tak, jak běžní lidé nedokáží.  Tato bytost  představuje,  v rámci určitého časového období,  obraz dokonalosti onoho Já, jež dosáhlo, či se snaží dosáhnout stavu jednoty s oceánem vědomí Nejvyššího Zdroje a s vnitřní životní jiskrou, aby mohlo završit  úkol stát se bytostí, jejíž rozšířené vědomí působí vědomě skrze celou multidimenzionální holografickou realitu.

Takováto osoba není bojovníkem ve fyzickém slova smyslu, ačkoliv ji vnější aspekty pověsti takto mohou definovat,  uspěla však v překonání vnitřních překážek, jež by  ji udržovaly malou a nedůležitou, neschopnou souzvuku se skutečným životem i s  vyššími dimenzemi světla a života.  K opravdu významnému dosažení vítězství došla díky překonání vnitřních aspektů omezení a iluzí, a tyto byly propuštěny, aby se pak celá bytost mohla odevzdat záměru své duše,  a životu žitému jen a pouze v souladu s těmito zásadami.

Hrdina byl často zobrazován jako stav srdce a mysli, jimž je vlastní jistý stupeň síly, lásky, moudrosti, jasnosti a dokonalé čistoty. A přesto se v rámci legendy síla, láska, moudrost a čistota fyzického bytí nestaly součástí jeho úspěchu. Namísto toho fyzická realita zůstala oddělena od duchovní sféry.

Dnes začínáme vnímat, že se na práh lidského uvědomění dostává cosi úplně nového. Je to porozumění, že fyzická realita se může stát vyjádřením vyššího vědomí se všemi jeho atributy. Může se stát vyjádřením síly, moudrosti, lásky,  jasnosti a čistoty.

Moudrost, láska, čistota a celkové vyzařování ve fyzické realitě nyní již vlivem odclonění závojů mezi nižšími a vyššími dimenzemi mohou  zaujmout své právoplatné místo vedle všeho, co je v lidské zkušenosti považováno za posvátné a zásadní.

Záření, jehož je schopno fyzické tělo i jeho fyzickému zraku neviditelné energetické pole,  nastává díky  uvedení do souladu s vyššími aspekty bytosti – s naším Vyšším Já či naší vnitřní životní jiskrou,  jež je s oceánem vědomí Nejvyššího Zdroje věčně spojena.  Takovéto sladění  vnáší  i do fyzické formy světlo, které září napříč celým vesmírem a činí z takové osoby  světelnou sílu v rámci její vlastní sféry vlivu.

Duše i fyzické tělo jsou schopny pojmout a udržet v sobě světlo – energie vysokých duchovních dimenzí. Zářivá aura takového člověka je způsobilá konat zázraky,  o nichž jsme si kdysi mysleli, že patří jen k vyšším bytostem ze světelných říší. V postupu směrem k tomuto cíli nám praxe včleňování většího světla, našich vyšších částí vědomí do fyzického těla, spojena nerozlučně s odstraněním toho, co je světlu překážkou, pomůže   posunout  celkový vývoj na další vyšší úroveň.

V dnešních dobách je již více  zjevné, že vyšší energie mají vliv na všechny  naše cesty života, všechny lidi i na každou situaci. Abychom byli schopni tímto obdobím projít s půvabem a elegancí, není zapotřebí zběsile pátrat po informacích na internetu nebo se stát někým jiným, než uvnitř sebe ve skutečnosti jsme.  Většinu toho,  co  potřebujeme k úspěšnému průchodu skrze závoje dimenzí ke svým vyšším částem, máme v sobě. Jde o schopnost  umět naslouchat tomu, co se děje v našem nitru, a být si toho i  více vědomi, což nám umožní rozpoznat způsoby,  jimiž se můžeme spojit s našim rozšířeným vědomím. K elegantnímu průchodu tímto časem si předně potřebujeme uvědomit onen děj, jenž právě probíhá, správně s ním pracovat, chápat, že to, co námi prochází jako energie a emoce, se povětšinou vynořuje jen a jen proto, aby to bylo uvolněno.

Je zapotřebí zvážit, zda máme dostatek času na odpočinek, více času na  to, abychom pobyli v samotě a tichosti, více času, v němž nejsme tolik zaneprázdněni. Ačkoliv v životě se k tomuto dostáváme často nesnadno a na našich ramenou spočívá tíže odpovědnosti, je nicméně důležité mít během dne určitý časový úsek vyhrazený k tomu, abychom mohli vstoupit do svého nitra a spojili se sami se sebou, se svým nitrem, abychom pocítili  ono vnitřní ,,Já”, jež čeká na příležitost k vynoření, což nám též  poskytne podporu pro příchozí vyšší energie, jež pak mohou vykonat své dílo transformace našeho vědomí.

Někteří ještě nemusí toto světlo vnímat jako frekvenci vyšších duchovních sfér, jíž je, mohou vnímat jen jeho  zneklidňující účinky, když vynáší do povědomí to, co potřebuje být propuštěno a osvobozeno, a někdo snad vnímá jen turbulence karmických lekcí, které mohou být součástí celého děje. A přesto jsou i tyto turbulence  „pouze“ energetickou vlnou, jež  námi pouze prochází a jejímž cílem je vytvoření kvalitnějšího života pro každého z nás. Tento neklid je počátkem nového života, avšak ještě hlubší jeho součástí je uvědomění si své individuální vnitřní podstaty i jednotné esence všeho  živého.

V příliš zaměstnané společnosti, orientované na výkon, je nadměrné vytížení normou. Roztříštění mysli je normou, ono opuštění vlastního hlubšího Já jen proto, abychom mohli vyhovět očekáváním jiných ohledně našich emocí a našeho jednání, a ta se mění podle  každodenních situací. Roztříštěnost vědomí vede ke ztrátě spojení s námi samotnými i se zdrojem života. Podporuje pocit, že jsme ztraceni a bez cíle, a vidíme ,,život” jako pachatele, jenž nás táhne pryč od nás samotných. Tuto představu je třeba prozkoumat  v rámci iluze, na níž je založena, neboť jedině naše vlastní očekávání ohledně toho, jaký by život měl být,  či jaký ho mít chceme, změní to, jaký náš  ,,život” je.  Neexistuje žádná jiná kvalita ,,života” než ta, jež žije v našem vlastním vědomí a s níž vítáme každý nový den

Je-li pro nás těžké nebýt stále plně zaneprázdněn,  a převládá onen pocit, že právě toto je luxus, jenž může počkat na dobu pozdější, měli bychom pochopit, že ono ,,později” je právě teď, a že samotná struktura života, tak jak ho známe, prochází expanzí změn, takže to, co v současnosti považujeme za samozřejmé, již „později“ nebude existovat. Právě proto jsme vnitřně, tedy naší duší, vyzýváni k tomu, abychom přešli do onoho stavu milosti, jenž se nalézá uvnitř nás samotných, abychom byli schopni plynout s dějem, jenž už začal, a abychom se připravili na to, co ještě přijde. Život si to od nás žádá, a žádá nás o to  naše vlastní duše i vnitřní životní jiskra, zatímco postupujeme den za dnem kupředu.        

Reprodukce textu tohoto článku, jenž je autorským vlastnictvím majitele těchto webových stánek, je povolena pro jakékoliv médium pouze v nezkrácené podobě, a pokud je připojen aktivní odkaz na tyto stránky https://www.reiki-centrumpraha.cz) 26. 9. 2016

—————

Zpět