Spolehlivý postup, jak se zbavit negativity

10.01.2017 10:45

Pocity křivdy a negativita někdy tak silně brání našemu úspěchu, že ani nedokážeme vést hodnotný život. Spoutávají nám duši. Nevyplakaný „knedlík“ v krku se může proměnit v nemoc…

Postup, se kterým vás seznámíme, vám pomůže uvolnit velké množství energie. Tu pak můžete využít při plnění svých přání. Bude se vám lehčeji dýchat a některá přání se začnou plnit sama o sobě. Do pohybu se mohou dát záležitosti, které jste nedokázali řešit celé roky.

To nejdůležitější je odpustit všem, kdo vám kdy ublížili, včetně sebe sama. Je to procedura dosti nepříjemná, avšak velmi důležitá. Jakmile očistíte své myšlenky, výsledky se dostaví neprodleně.

Co je tedy třeba, abychom absolvovali tento nepříjemný proces?

Za prvé, poctivě a otevřeně si přiznejte ty svoje povahové rysy, které vám brání ve spokojeném životě – může to být závist, žárlivost, ublíženost, zloba, nenávist, komplex méněcennosti atd. Můžete si je třeba napsat na list papíru. Hlavní je, abyste při tom byli poctiví. Někdy je opravdu dost těžké si přiznat, že jste závistiví nebo žárliví.

Zavřete oči a zvolna si vybavujte svůj život od narození až do přítomné chvíle. Nespěchejte a snažte se vzpomenout si na všechny podrobnosti.

Pokud se chcete zbavit žárlivosti, vzpomeňte si, kdo vám v životě způsobil bolest, která tento rys zrodila.

Někdo vás podvedl, zklamal nebo opustil?

Vzpomínejte natolik podrobně, nakolik jste schopni.

Vzpomeňte si na první nešťastnou lásku, na zradu přátel, na křivdu rodičů.

Právě v ty momenty se zrodily komplexy méněcennosti a neláska k sobě.

Smáli se vám spolužáci ve škole nebo vám kamarádka řekla, že v těchhle šatech je vidět, jak jste tlustá? Vybavte si to a prožijte ještě jednou.

Plačte, trpte, znovu pociťte tu dětskou nebo dospělou bolest.

Ano, je to velice těžké.

Abyste se však toho, co vás trápí zbavili, je nezbytné to prožít ještě jednou. Až zakusíte znovu starou bolest a vzpomenete si, kdo vám ji způsobil, řekněte v myšlenkách tomu člověku: „Odpouštím ti s pánembohem. Odpouštím ti. Teď jsem svobodný“.

Může jít i o ty nejbližší.
Poctivě, s plným vědomím jim odpusťte. Plačte, křičte, ale pak odpusťte…

Uvolněte místo pro nový, veselejší život.

Pokud všechno uděláte dobře, pocítíte zároveň velikou únavu a velikou úlevu. Dejte si sprchu a zbytek dne jen odpočívejte.

Ujišťuji vás, že příštím dnem pro vás začne nový život. Krásný, šťastný, plný úžasných událostí. Největší předností celého procesu je, že negativní rysy zmizí navždycky.

Život bude mnohem snazší.

zdroj pronaladu.cz

 

—————

Zpět