Jak posílit imunitu: 5 neobvyklých způsobů

21.12.2016 10:09

První chladna už jsou tu a samozřejmě si všichni lámeme hlavu, jak se bránit nastuzení a zvýšit svou imunitu. Vybrali jsme pro vás pět obyčejných, jednoduchých i veselých způsobů, jak posílit imunitu bez léků.

Choďte jednou týdně do sauny. Sauna nejenom pomáhá očistě organismu vyváděním toxinů, ale také otužuje. Jste-li už nemocní, je už samozřejmě na cestu do sauny pozdě.

Zvlhčujte vzduch. Suchý vzduch vysušuje pokožku i sliznice. Dochází ke svědivosti a praskání pokožky, škrábání v krku, pokašlávání. Vyschlé dýchací cesty jsou méně odolné vůči infekcím. Pokud je venku pod nulou, je suchý vzduch i tam, protože mrazivý vzduch má velmi malou vlhkost. Ideální vlhkost vzduchu je kolem 50%. Řešením jsou zvlhčovače vzduchu nebo odpařovače na topení, do kterých můžeme přidat kapku eukalyptového oleje jako bonus pro svoje dýchací cesty.

Často se líbejte. Při desetivteřinovém polibku si dvojice vymění zhruba 80 miliónů bakterií. Ty jsou většinou běžnou součástí ústní flóry. Podle výzkumu Rutgers University v americkém New Jersey tato výměna bacilů při líbání prospívá imunitnímu systému a udržuje ho v pohotovosti. Navíc spálíte v průměru 12 kalorií, nehledě na další bonusy, jako snížený cholesterol a vyplavení dopaminu mozkem.

Poslouchejte hudbu. Imunitu však posílí pouze hudba inspirující. Navíc se tak můžete nejenom zbavit stresu, ale zlepšíte si paměť i náladu.

Kloktejte slanou vodou. Ráno před snídaní a večer před spaním je dobré toto jednoduché preventivní opatření. Japonští vědci prokázali, že zvyšuje imunitu a ve značné míře brání nákaze onemocněními HCD.

zdroj prokondici.cz

—————

Zpět