Horoskop na období 19. 12. - 27. 12. 2016 Tvoření - Kristovo vědomí

21.12.2016 09:55

Mars vstoupil 19. 12. do znamení Ryb. Naše vůle, rozhodnost je spíše pasivní, citlivá, vyhýbavá a náladová. Motivuje nás soulad, tvořivost a fantazie.

Slunce 21. 12. vstupuje do znamení Kozoroha, nastává zimní slunovrat. Slunovrat je zrození nového světla, protože od tohoto dne se začne prodlužovat den. Zároveň je aktivována energie Mistra, moudrého a zralého.

Každý, uvnitř nás, máme svého Mistra, autoritu, která zastává místo průvodce. Otázkou je, jestli o něm víme a máme ho zaktivovaného.

Slunce v Kozorohu přináší zemitou energii, která vede k realizaci, zhmotňování a dokončování započatého. Snadněji se věci dostávají do formy. Je po nás požadována zodpovědnost, trpělivost a schopnost dělat krok za krokem. Harmonický aspekt od Marse dodává citlivou energii, jak bez odporu konat a snadněji plynout s tokem energie tvoření, které je díky Slunci v Kozorohu praktické.

Venuše v trigonu s Jupiterem 20. - 29. 12. předznamenává lásky plný čas. Doba přeje lásce, vztahům, seznamování, romantice, setkávání s přáteli a návštěvám kulturních akcí. Vánoční svátky jsou především o sounáležitosti, sdílení a setkávání se v lásce a pochopení. Energie Panny Marie je silně aktivována a přichází léčení srdcí. Prožíváním vděčnosti za společnost svých blízkých se aktivují vibrace, které léčí. Po náročném roce je tato doba jak balsám na duši, srdce, doba naděje.

Konjunkce Marse a Neptuna v Rybách, která pomalu začne působit 24. 12. (do 6. 1. 2017), ukazuje na dobu, kdy vůle je vedena Božským vědomím. Je zasahováno shůry, aby se naplnilo to, co má být zhmotněno na Zemi. Nejdříve se tvoří v jemnohmotném světe, pak je sneseno jako inspirace do mysli člověka a následně do prožitku. Aby se myšlenka mohla zhmotnit, musí být prožita emočně, procítěna srdcem a následně se ji chopí vůle, která je v této době inspirována a vedena vyšší vůlí.

Tělo bude procházet určitou únavou, i když nebudete nic fyzicky náročného dělat. Do těla vstupuje hodně energie.

Konjunkce retrográdního Merkura s Plutem z minulého týdne, která symbolizovala těžké stavy mysli, se začne počátkem týdne pomalu uvolňovat. Tento vliv bude každý den slábnout. Přesto stále budeme obráceni více do sebe a nebude taková potřeba mluvit.

Od 26. 12. (do 31. 1. 2017) se Merkur dostane do konjunkce se Sluncem a sextilu s Marsem. Retrográdní Merkur bude prozářen světlem a my můžeme prozřít, poznat, uvědomit si hluboký postoj, který plyne z minulosti a brání nám být svobodní. Právě pochopení, uvědomění – i v podobě rychlého záblesku v mysli a jednoduchý efekt „AHA! “, tento postoj uvolní. Důležité je sdílení, komunikace a konstruktivní řešení v praktickém životě. Je to o živosti a komunikaci. Je velmi činorodá aktivita mentální a potřeba být aktivně v kontaktu s druhými. I když tato doba je více niterná a v našem nitru a mysli bude hodně živo, tak nás to ovlivní i na venek v potřebě s druhými sdílet.

Následně nás čeká požehnané novoluní 29. 12.

Přeji vám požehnané vánoční svátky. S láskou Petra Nel

Velice si vážím a děkuji  podporovatelům článků. Děkuji. 

Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789
Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění:

Text na této stránce (tzn. horoskop včetně toto upozornění a zdroje) je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz

—————

Zpět